zaterdag 18 april 2015

De tuintjes van ’t O-tje en De Kas

De tuin en De Kas horen bij het woon-werkcomplex 't O-tje.

Eind 2009 werd de opening van De Kas gevierd, de tuinruimte op het braakterrein dat grenst aan de Bakkerstraat.
't O-tje is een urban garden die tot stand is gekomen onder aanvoering van stichting NAC en omwonende kunstenaars. De kunstenaars, kinderen en buurtbewoners hebben het braakliggende stuk grond aan de Bakkersstraat in korte tijd tot een veelzijdige en gezamenlijke tuin laten uitbloeien waar groente, fruit, kruiden en bloemen de tuin tot een verborgen schat in de buurt hebben gemaakt. 

De Tuintjes is een gratis educatief, kunstzinnig programma waarbij kinderen les krijgen in diverse werkwijzen op het gebied van tuinieren en gebruik van bloemen en planten in de tuin, natuurlessen, lessen over vogels en andere dieren in en rondom de tuin. Wij willen kinderen laten zien hoe de natuur werkt, groeit en bloeit en dat op een klein stukje grond midden in de eigen wijk.

Verschillende bewoners uit de wijk hebben hier een stukje grond in gebruik om te bewerken. De Kas en omliggend terrein worden ook gebruikt voor (buurt)activiteiten zoals kunstactiviteiten, kerst, Sinterklaasvieringen, barbecues, workshops en meer. Er zijn dan in deze tuin kunstwerken te zien van verschillende kunstenaars.

De tuintjes is een samenwerkingsverband met Stichting NAC (Nieuwe Ateliers Charlois), bewoners uit de wijk, de scholen, kinderen en hun ouders.

Het is een uitwisseling met planten, zaden en kennis; een platform over het hebben van een tuin, op een verantwoorde wijze die past in deze tijd.

De herinrichting van de bouwlocatie werd in 2009 mogelijk gemaakt door woningcorporatie Vestia Feijenoord, de deelgemeente Charlois en stichting NAC. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten